Aţi făcut cursuri de prim ajutor?

Am citit ieri şi azi pe blogul lui Cabral un articol interesant în două părţi (aici şi aici).

Omul relatează o întâmplare nefericită la care a fost martor şi la care, punându-şi în valoare cunoştinţele dobândite la Cursuri de Prim Ajutor şi dând dovadă de calm, sânge rece şi OMENIE, a devenit pentru mulţi EROU.

Cabral dă dovadă de modestie şi spune că a făcut un lucru absolut normal. Asta în timp ce alţii doar încetineau şi făceau poze. Doar că ştiţi cum e pe la noi, normalitatea a devenit „ciudată”.

Articolul m-a pus pe gânduri. Nu ştii când vine momentul în care poţi da o mână de ajutor unor necunoscuţi sau, Doamne fereşte, să scoţi pe cineva drag la liman.

Aşa că m-am hotărât să fac cât de curând aceste Cursuri de Prim Ajutor.

Am găsit, foarte uşor, o asociaţie care organizează astfel de cursuri.

Voi ce părere aveţi?

Publicitate

2 gânduri despre „Aţi făcut cursuri de prim ajutor?

  1. Multumim pentru promovare…. Cursurile de prim ajutor pot fi facute cu orice institutie sau organizatie care se ocupa cu diseminarea acestor informatii. Chiar si urmarirea montajelor video de pe net , facute de ING sau altii … Important este sa nu fugi de la locul unui accident si sa stii ce sa faci si mai ales ce sa nu faci pana vine ambulanta. MINUTELE DE AUR ! Si pe scurt pasii sunt 1)- sa asiguri locul accidentului pentru salvatori, pentru victima si sa nu apara victime colaterale, 2)- evaluarea rapida si ALARMA la 112 si 3)- primul ajutor dat victimelor pana la sosirea ambulantei. Aceste lucruri se invata la cursurile de Prim ajutor…. indiferent unde le faceti! Totul este sa participati !!! Pentru elevi sau studenti, sau grupuri de sportivi, este gratuit !!
    Va asteptam cu mult drag !

Lasă un răspuns. E suficient să scrii ce ai de spus şi să apeşi pe Trimite un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s