Fed Cup

Lumea tenisului de la noi exultă după câștigarea en fanfare a grupei B din Grupa 1 Euro-Africană care ne asigură un meci de baraj cu Ucraina pe care, dacă îl câștigăm, putem juca în aprilie un baraj pentru calificarea în Grupa Mondială 2. Mai pe scurt, acum suntem în Divizia C și poate ajungem în Divizia B.

De ce am făcut această introducere?

Spre deosebire de Cupa Davis (competiția bărbaților), în Fed Cup eu zic că trebuia să fim mult, mult mai sus, pentru că avem jucătoare clasate foarte bine. Avem 3 jucătoare în primele 55 din lume (Simona Halep – locul 10, Sorana Cîrstea – locul 26, Monica Niculescu – locul 54), iar a 4-a, Irina Begu, clasată pe locul 147 la simplu dar pe locul 85 la dublu.

Să vedem cu cine am jucat zilele astea:

În prima zi am jucat cu gazdele, Ungaria.Sorana a învins-o clar cu 6-1 6-0 pe Reka Jani (loc 253 WTA), apoi Simona pierde la Timea Babos (83 WTA) cu 6-1 5-7 3-6. Victoria o aduce cuplul Monica – Irina care le invinge pe Babos – Iani nu fara emotii, cu 6-7 6-2 6-0. Oricum, am cîstigat, nu?

A doua zi am jucat cu Marea Britanie. Sorana începe cu stângul, pierzând la Heather Watson (162 WTA) cu 7-6 1-6 4-6 (inexplicabil, zic eu), Simona se revanșează pentru ziua precedentă și o bate pe Johanna Konta (118 WTA) cu 6-1 6-4, și din nou dublul aduce punctul decisiv învingând clar perechea Rae – Watson cu 6-0 6-2. Altă întâlnire câștigată cu emoții, împotriva unei echipe a cărei cea mai bună jucătoare e clasată sub 3 din cele 4 jucătoare ale noastre!

În ultima zi, având locul 1 deja acontat, Alina Tecșor, antrenoarea fetelor noastre, împreună cu ele, a decis să odihnească fetele de la simplu, trecându-le la dublu, și viceversa. Astfel Irina a învins-o în primul meci pe Jelena Ostapenko (705 WTA) cu 6-3 6-3, iar Monica a învins-o pe Diana Marcinkevica (216 WTA) cu același scor. La dublu, Sorana și Simona s-au retras la 3-2 în primul set, Simona acuzând ceva probleme medicale, la spate.

Nu se știe dacă va juca azi cu Ucraina, făcând și mai grea misiunea fetelor noastre.

Ucraina se bazează pe Elina Svitolina (39 WTA) și Nadia Kichenok (103 WTA).

Să sperăm că fetele se vor concentra și nu vom mai avea parte de sincope. Judecând după valoarea și clasamentul româncelor, locul nostru e mult, mult mai sus de Divizia C.

Hai România!

Fed-Cup-Romania

Am preluat poza și informații de pe tikitaka.ro și Fed Cup

7 gânduri despre „Fed Cup

Lasă un răspuns. E suficient să scrii ce ai de spus şi să apeşi pe Trimite un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s