Sportul nostru cel de toate zilele

Am avut un sfârşit de săptămână bogat în evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pentru că, deşi pare greu de crezut uitându-te la aşa-zisele ştiri din sport de la TV, există şi alte sporturi în afară de fotbal, Bianca, Victor şi altele asemenea.

Duminică dimineaţa a fost meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean Pascal.O luptă modestă a lui Bute, încheiată cu o înfrângere la puncte pe deplin meritată, dacă se poate numi aşa. Lucian a cerut revanşa, dar sunt multe voci care spun că a venit timpul să se retragă. A, şi m-am trezit dis de dimineaţă să văd meciul. Nu a prea meritat  😦

 

meciul-bute-vs-pascal-incinge-spiritele-bute-e-ca-un-robot-111118-1

 

Duminică după amiază a avut loc prima etapă de Cupă Mondială la spadă în Qatar. Fetele noastre, Ana Maria Brânză, Simona Pop Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbârcia, antrenate de Octavian Zidaru, au cucerit medalia de aur, trecând dramatic de SUA în semifinale cu 25-24 şi de China în finală cu 19-18. O performanţă importantă, mai ales dacă ţinem cont că fetele au cam plecat pe banii lor în Qatar, urmând să îşi recupereze banii când se vor aloca fonduri la federaţie. Să mai vorbim de premii? Nu cred că e cazul.

aur-pentru-echipa-feminina-de-spada-a-romaniei-in-finala-etapei-de-cupa-mondiala-de-la-doha-243628

Şi luni dimineaţă am avut parte de o mare bucurie. Simona Halep, nr. 11 WTA, a reuşit în premieră calificarea în sferturile Australian Open, învingând-o pe  Jelena Jankovic, cap de serie nr. 8, intrând în acest fel în top 10 WTA, lucru care nu s-a mai întîmplat pentru o sportivă din România de foarte mulţi ani.

Meciul a început bine pentru Simona, care a câştigat primul set cu 6-4. În al doilea set Jelena s-a pus tare pe  Simona noastră, administrându-i un 6-2 clar.

Setul decisiv a fost la discreţia Simonei, care a câştigat cu un 6-0 incredibil, defilând efectiv pe teren.

halepM-am trezit dis de dimineaţă, dar a meritat cu prisosinţă 🙂 E drept că strigătul meu de victorie de la final mi-a trezit consoarta dar…. asta e, riscurile meseriei 🙂

 

Deci am avut şi decepţii, dar mai ales bucurii, în alte sporturi decât fotbalul.

Felicitări fetelor! Nu sunt sigur că vă merităm.

Fotografiile sunt luate de aici, aici şi aici .

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns. E suficient să scrii ce ai de spus şi să apeşi pe Trimite un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s