La Zoo Băneasa, cum zicea Artanu pe vremuri (pentru cine-şi mai aminteşte)

Duminică dimineaţa, la insistenţele mânzului meu, am încălecat cei 75 de cai putere ai maşinii din dotarea familiei şi am purces spre Zoo Băneasa.
Eram destul de sceptic, dat fiind anotimpul pe care se pare că am început să-l traversăm, în ceea ce priveşte bogăţia de exponate.
La intrare am avut parte de o surpriză plăcută: erau parcate acolo un fel de cărucioare de lemn, în care puteai să-ţi aşezi copilul şi să-l tragi după tine. Fi-miu a fost foarte încântat, aşa că m-am înhămat şi am pornit.

Nu a fost cea mai bună idee, pentru că fi-miu a îngheţat până la urmă, aşa că l-am dus pe el în cârcă şi am mai tras şi drăcovenia aia după mine, pentru că deh, om cu bun simţ, am zis să o las de unde am luat-o.

Întotdeauna m-am întrebat dacă există un traseu de urmat prin Grădina Zoologică. Eu de fiecare dată am umblat haotic, când în stânga, cînd în dreapta, m-am întors, am mai trecut odată pe la aceleaşi cuşti şi tot aşa. Dacă ştie cineva vreun traseu clasic, să mi-l spună şi mie.

Fiind frig, multe din animale sunt băgate în cuşti, iar acest lucru se pare că e clasificat TOP SECRET, fiindcă umbli ca nebunul şi nicăieri nu scrie pe unde sunt cuştile cu pricina.

Totuşi, ne-am bucurat să vedem leul, ceva tigri, urşi, cămile. După ture multiple, am găsit drumul spre EXOTARIU (voi aţi auzit de termenul ăsta?), căutând papagalii, dar la ultimul viraj ne-a întâmpinat o bandă galbenă pe care scria INTERZIS ACCESUL. Oare chestiile astea nu se pot anunţa de la intrare?

Şi m-a mai frapat o chestie: blocurile de la gardul Grădinii. Cum dracu’ o fi să dai un purcoi de bani pe un apartament în Băneasa, să ai o terasă frumoasă de pe care să savurezi mirosul de bălegar care se ridică în toată splendoarea lui de acolo?

Publicitate

4 gânduri despre „La Zoo Băneasa, cum zicea Artanu pe vremuri (pentru cine-şi mai aminteşte)

  1. Hahaha… sora mea locuieste pe acolo… imagineaza-ti cam cum e….
    Iar tot ce spui aici despre aceasta „gradina” este adevarat, din pacate nimic nu e organizat, accesibil sau de vazut.
    Noroc cu talentul tau de blogger, faci relele sa sune funny 🙂
    Am fost acolo cu cateva luni in urma, desi am copiii mari, si singurul lucru/animal de care ne amintim si acum, cu hohote de ras si lacrimi in ochi, este o maimuta macac, care tipa si facea ca toti dracii „pentru ca dorea sex”!!! – dupa cum ne-a lamurit un salariat care matura… (duminica la pranz)…..

  2. E jalnica gradina noastra zoologica… deah – e de stat. Trebuiau si mai marii ei sa fure de undeva… in afara de maimute nu ma distreaza nimic acolo. Maria a fost in primavara (la 2 ani) si nu a fost deloc incantata… ferma animalelor e de preferat in detrimentul gradinii. E mai pentru copii decat gradina, chiar daca are animale mai putine, dar macar copii sunt incurajati sa interactioneze direct cu ele…

    • Și noi mergem de 2-3 ori pe an la Fermă. Matei la început era atras doar de tractorasele de plastic și de trambulina, dar anul ăsta a stat mai mult pe la animale și chiar s-a plimbat cu poneii.

Lasă un răspuns. E suficient să scrii ce ai de spus şi să apeşi pe Trimite un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s